O przydatności programu Beton

Bez komentarza

Moderator: Concret

O przydatności programu Beton

Postprzez Butorg » Śr gru 23, 2009 12:07 am

Podczas jednej z edycji katowickich targów oprogramowania Softarg (bodaj w 1996 jeszcze roku), program Beton został zgłoszony do nagrody konkursowej. W związku z tym, przy stoisku zgłaszającej go firmy Butorg, pojawiła się komisja i poprosiła o przedstawienie walorów programu, co tez nastąpiło. Po zakończonej prezentacji, jeden z członków komisji postanowił osobiście zweryfikować przydatność programu, i w tym celu zadał następujące pytanie:
- A do czego może się przydać taki program na budowie, powiedzmy domu jednorodzinnego?
- Hm... - nie kryjąc lekkiego zaskoczenia, zamyślił sie prezenter - Wie Pan, program jest raczej dla zakładów prefabrykacji ...
- No tak! Ale jak ja mogę go wykorzystać na swojej budowie? - nie ustępował "członek".
- Cóż, jeśli ma Pan trochę cierpliwości i taką potrzebę, można zrobić analizę sitową pańskiego kruszywa ...
- Ja mam - przerwał - kupę piachu, i chcę z niego zrobić dobry beton, nie mam czasu na jakieś tam sita!
- W takim razie proszę wziąć łopatę, i wyciągnąć nią z tej kupy trochę frakcji 1-2 mm. Beton wyjdzie palce lizać! - wypalił prezenter.
Oczywiście wiadomo, z jakim skutkiem dla wyniku udziału w konkursie :)
Butorg
Site Admin

Powrót do Humor